Hoe bereken je gestandaardiseerd inkomen?

Hoe bereken je gestandaardiseerd inkomen?

Het gestandaardiseerd inkomen bestaat uit het inkomen dat individuele personen tot hun beschikking hebben. Om tot dit getal te komen wordt het totale besteedbaar inkomen van het huishouden gedeeld door een equivalentiefactor en vervolgens toegekend aan alle personen in dat huishouden.

Wat is een hoog inkomen?

Laag inkomen gaat tot €34.000,- bruto per jaar inclusief vakantiegeld. Het midden inkomen van €34.000,- tot 52.000,- bruto per jaar inclusief vakantiegeld. Alles wat boven de €52.000,- per jaar valt kan als hoog inkomen worden beschouwd.

Wat heeft een gemiddeld gezin netto te besteden?

De totale netto-uitgaven per maand inclusief boodschappen en kleding komen gemiddeld uit op € 1.797 per maand.

Wat betekent gestandaardiseerd inkomen?

Het besteedbaar inkomen gecorrigeerd voor verschillen in grootte en samenstelling van het huishouden. Deze correctie vindt plaats met behulp van equivalentiefactoren.

Hoe bereken je netto gezinsinkomen?

Het netto gezinsinkomen wordt berekend door de inkomens van de ouders bij elkaar op te tellen. Hierop worden de verschuldigde belastingen in mindering gebracht. Er wordt tevens rekening gehouden met de combinatiekorting. Ook de kosten van inkomensvoorzieningen worden hiervan afgetrokken.

Hoeveel is 2keer modaal?

Hoeveel is 2keer modaal? 2 Keer modaal is dus 2 keer 34.500 = 69.000 in heel 2014 Per maand is dit bruto € 2.585 en netto ongeveer € 1.866. Dit getal is een schatting van het modale inkomen volgens de CPB. Vanaf 2013 is het modale inkomen het meest voorkomende inkomen.

Wat is gestandaardiseerd?

(standaardiseerde, heeft gestandaardiseerd), brengen tot een standaard of eenheid in afmeting, vorm, inhoud, samenstelling enz., normaliseren: het gestandaardiseerde type; melk -, op een vast vetgehalte brengen.

Wat wordt verstaan onder besteedbaar inkomen?

Het besteedbaar huishoudensinkomen bestaat in grote lijnen uit het bruto inkomen verminderd met afgedragen premies en belastingen.