Wat is Seborroe hond?

Wat is Seborroe hond?

Een hond met veel schilfers heeft bijvoorbeeld seborroe, maar er zijn meerdere oorzaken voor overmatige schilfering. Problemen met de verhoorning (keratinisatie) en vorming van vetten (lipiden) worden in de diergeneeskunde beschreven met de term ‘seborroe’. Seborroe betekent letterlijk verhoogde flow van talg.

Wat is Pyoderm?

Pyoderm is een shampoo op basis van chloorhexidine en wordt geadviseerd als hygiëneproduct ter ondersteuning van de behandeling van (bacteriële en schimmel-) huidinfecties bij de hond en de kat.

Wat is een micro emulsie?

De micro-emulsie ondersteunt het verminderen van uitdroging en draagt juist bij aan het hydrateren van de huid. De spray is geschikt voor moeilijk hanteerbare dieren, aangezien het makkelijk aangebracht kan worden. Je hoeft jouw hond of kat niet te wassen of te masseren.

Wat te doen bij seborroe hond?

De behandeling van seborroe bestaat uit wassen met speciale shampoos, waarmee de overmatige schilfering en de talgproduktie wordt genormaliseerd.

Hoe ontstaat seborroe?

Elke huid produceert talg (vet), dit komt uit de talgklieren, en elke huid schilfert. De huid vernieuwt zich constant, waarbij de bovenste huidlaag steeds loslaat in de vorm van een schilfertje. Bij veel vetproductie ontstaat er een mix van talg en schilfertjes op de huid. Dit wordt seborroe genoemd.

Wat is Malaseb shampoo?

Katten:Als hulpmiddel bij de behandeling van ringworm ten gevolge van Microsporum canis in combinatie met het gebruik van griseofulvine. Honden: Voor de behandeling en het onder controle houden van seborroeïsche dermatitis geassocieerd met Malassezia pachydermatis en Staphylococcus intermedius.

Wat is een emulsie medicatie?

Te dik smeren zorgt voor bijwerkingen. Maar te dun smeren zorgt ervoor dat het middel onvoldoende werkt. Een smeersel (emulsie) mag er niet afdruipen. In het plaatje kunt u zien wat de juiste hoeveelheid crème is voor welk lichaamsdeel.

Is mayonaise een emulsie?

In mayonaise is veel meer olie aanwezig dan water (70% tegen 30%), maar toch is het een olie in water emulsie. Daardoor is de emulsie vrij instabiel en is voorzichtigheid nodig bij het maken van mayonaise.

Wat te doen bij gisten hond?

Oppervlakkige bacteriële huidontsteking Een gistontsteking (Malassezia ontsteking) behandelen we meestal met een speciale shampoo met chloorhexidine en miconazol. Alleen in zeer heftige gevallen is dit niet voldoende en moeten er medicijnen in tabletvorm (itrakonazol) gegeven worden.

Wat triggert seborroïsch eczeem?

HOE ONTSTAAT SEBORROISCH ECZEEM? Het is niet helemaal zeker, maar men neemt nu aan dat seborroisch eczeem bij volwassenen veroorzaakt wordt door irritatie van de huid door een gist die op de huid leeft. De gist (een soort schimmel) waar het om gaat heet Pityrosporum ovale maar wordt ook wel Malassezia furfur genoemd.

Wat verergert seborroïsch eczeem?

Bepaalde factoren kunnen seborrhoïsch eczeem doen verergeren. – Koude en droge lucht , met name herfst en winter klimaat en droge lucht in centraal verwarmde ruimten en airconditioned ruimtes. Om deze reden komt de kwaal steeds in de koudere maanden terug.

Wat zijn de bijwerkingen van Apoquel?

De meest voorkomende bijwerkingen van Apoquel (die bij maximaal 1 op de 10 dieren kunnen optreden) waren diarree, braken, verlies van eetlust en knobbeltjes op of onder de huid. Zie de bijsluiter voor het volledige overzicht van alle bijwerkingen van en beperkende voorwaarden voor Apoquel.

Waar bestaat een emulsie uit?

Een emulsie bestaat uit twee vloeistoffen die niet in elkaar kunnen oplossen. De kleur is dus troebel of gekleurd. Een bekend voorbeeld is olie en water. Je zal zien dat de olie op het water zal drijven.

Waar wordt Topicorte voor gebruikt?

De belangrijkste aandoeningen waarbij artsen het voorschrijven zijn eczeem, psoriasis, lichen ruber (een huidziekte waarbij de huid ontstoken raakt, met kleine jeukende roze plekken), lichen sclerosus (een strakke, harde huid). Het wordt ook voorgeschreven bij puisten en huidzweren op handen of voeten.

Wat voor soort mengsel is mayonaise?

Mayonaise (Frans: sauce mayonnaise) is een koude, witte saus op basis van olie, eidooiers, azijn of citroensap, mosterd en eventuele smaakmakers. Het is een stabiele emulsie van plantaardige olie in water, waarbij de eidooier als emulgator optreedt.

Welke emulgatoren zijn er?

Welke emulgatoren zijn er? Emulgatoren (E430-436, E471-E495) zorgen ervoor dat stoffen goed met elkaar mengen, vooral water en olie. Sommige producten bevatten van nature emulgatoren, zoals melk, boter en sojabonen. Een bekende emulgator is eigeel, maar tegenwoordig wordt vooral (soja)lecithine gebruikt.

Wat te doen tegen Malassezia?

Een shampoo met miconazol en chloorhexidine als bestanddelen werkt meestal goed als behandeling tegen malassezia pachydermatitis. Miconazol werkt tegen de gist en chloorhexidine werkt tegen de bacteriën.

Wat lokt eczeem uit?

Atopisch eczeem verloopt typisch in opstoten. Irritatie van de huid kan een aanval uitlokken, zoals bij het gebruik van schuimende zepen, ruwe kledij, bij warmte en fel zweten, stress, een rokerige omgeving, … Soms lokken allergische reacties (bijv. op stof, huisdieren, voeding, …) de symptomen (deels) uit.

Wat kan ik doen tegen seborroïsch eczeem?

Bij seborroïsch eczeem kunnen niet-medicamenteuze maatregelen klachten verminderen. Overweeg bij milde vormen van hoofdroos, een behandeling met shampoo met zinkpyrithion of piroctone. Behandel bij onvoldoende effect met ketoconazol of seleensulfide tot de schilfering en/of korsten zijn verdwenen.

Is Apoquel gevaarlijk?

Welke risico’s houdt het gebruik van Apoquel in? De meest voorkomende bijwerkingen van Apoquel (die bij maximaal 1 op de 10 dieren kunnen optreden) waren diarree, braken, verlies van eetlust en knobbeltjes op of onder de huid.