Wat is het meervoud van slot?

Wat is het meervoud van slot?

Woordherkomst en -opbouw

A enkelvoud meervoud
naamwoord slot sloten
verkleinwoord slotje slotjes

Wat zijn de betekenissen van Slot?

slot (sluiting), een mechanisme waarmee een voorwerp kan worden afgesloten; slotwoord, slotstuk of epiloog van een verhaal of een speelfilm; kasteel of burcht, een versterkte woning; slot (klooster), gedeelte van een klooster dat niet toegankelijk is voor niet-religieuzen.

Wat is een ander woord voor slot?

slot (zn) : afloop, afsluiting, beëindiging, besluit, eind, einde, finale, slotscène, slotstuk, sluiting, uiteinde, voleinding, voleindiging. slot (zn) : burcht, burg, kasteel, palts.

Waar komt het woord slot vandaan?

slot ‘sluiting’ [1240; Bern.], die ingel sloet Die porten van din paradise Met vasten sloten ‘de engel sloot de poort van het paradijs met sterke sloten’ [1265-70; VMNW], ‘versterkt afgesloten bouwwerk, burcht, kasteel’, overdrachtelijk in Mar iet heuet gewest in so starken slote ‘maar het (hart) was gevestigd in zo’n …

Wat is het meervoud van crisis?

Er is geen betekenisverschil, het gaat om een verschil in stijl. Het woord crisis kent een Grieks en een Nederlands meervoud. Het Griekse meervoud wordt vaker gebruikt, hoewel het iets deftiger klinkt.

Wat is het meervoud van Sloot?

Woordherkomst en -opbouw

enkelvoud meervoud
naamwoord sloot sloten
verkleinwoord slootje slootjes

Wat voor soort sloten zijn er?

Soorten sloten

  • Insteekslot met dag- en nachtschoot.
  • Oplegslot met dag- en nachtschoot.
  • Meerpuntssluiting.
  • Penslot.
  • Raamboom.
  • Kierstandhouder.

Wat is de betekenis van de conclusie?

Een conclusie is een besluit waarin het voorgaande samenkomt. In een betoog, een essay of wetenschappelijke literatuur wordt meestal besloten met een conclusie waarin het voorgaande kernachtig wordt samengevat, de verschillende argumenten tegen elkaar worden afgewogen en tot een uiteindelijk standpunt wordt gekomen.

Wat is tot slot?

Ten slotte betekent ‘tot slot’ en tenslotte betekent ‘welbeschouwd’, ‘uiteindelijk’ of ‘per slot van rekening’. Je bent tenslotte maar één keer jong.

Wat is een ander woord voor ook?

bovendien (bw) : alsook, buitendien, daar komt bij, daarbij, daarenboven, daarnevens, ernaast, mitsgaders, ook, overigens, trouwens, verder, verders, voorts. evenzo (bw) : desgelijks, dito, even, eveneens, evenzeer, gelijkerwijs, idem, insgelijks, item, ook, op dezelfde wijze.

Wat is een slot van een verslag?

In het slot kom je terug op de in de inleiding gestelde vraag of gegeven probleemstelling. Je kan een korte samenvatting geven, je conclusie geven, een afweging maken, een oproep of aanbeveling doen of je verwachtingen uitspreken. Kies de afronding die bij je tekst past.

Wat betekent knoop?

knoop – Zelfstandignaamwoord 1. (textielindustrie), (scheepvaart) een vastgetrokken lus in garen, draad, koord of touw om daarin een verdikking te maken, om einden ervan aan elkaar te bevestigen of ter bevestiging aan een ander voorwerp of weefsel ♢ Aan beide einden van het springtouw zit een knoop zod…

Is critici meervoud?

critici (meerv.)

Wat betekent slootje?

[watergang] – Een sloot (Belgisch-Nederlands: gracht)(https://vrttaal.net/taaladvies-taalkwestie/gracht) is een gegraven watergang die dient om overtollig water af te voeren om wateroverlast te voorkomen, en is breder dan een greppel en smaller dan een gracht.

Wat is de betekenis van bedriegen?

iemand met kwade opzet in de waan brengen.

Wat is een dagslot?

Een dag en nachtslot heeft zowel een dagschoot als een nachtschoot. De dagschoot bedien je met een deurkruk en maakt dat je de deur gemakkelijk kunt openen en sluiten in het kozijn. De nachtschoot zorgt ervoor dat je de deur op slot kunt draaien, zodat je een ruimte – of jouw gehele huis – afsluit voor anderen.

Welk deurslot is het beste?

Welk slot het beste voor uw deur is, hangt af van het soort deur, het materiaal, de draairichting, het type slot en de mate waarin het slot geschikt is voor montage. Bij iedere deur past een verschillend type slot. Er is een grote diversiteit aan sloten, maar de meest voorkomende zijn cilindersloten.

Wat is een conclusie voorbeeld?

In de conclusie beantwoord je de centrale onderzoeksvraag of bevestig of ontkracht je jouw hypothese op basis van de resultaten van je onderzoek. Een conclusie is meestal 200 tot 400 woorden lang, maar afhankelijk van de lengte van je scriptie kan je conclusie ook langer zijn.

Hoe geef je een conclusie?

De conclusie begint met een samenvatting van de hoofdvraag of probleemstelling. Vervolgens leg je de conclusies en bevindingen uit die je in je scriptie hebt beschreven. Tenslotte beantwoord je de hoofdvraag en leg je uit door hoe je tot deze conclusie bent gekomen.