Is Epke Zonderland arts?

Is Epke Zonderland arts?

Waarom ben je als arts in een verpleeghuis aan de slag gegaan? ‘Ik zag een advertentie in de krant voor de campagne Extra handen voor de zorg. Ik heb naast mijn sportcarrière geneeskunde gestudeerd, en werkte sinds mijn afstuderen een dag in de week in de sportgeneeskunde.

Waar woont Epke Zonderland?

Epke is geboren op 16 april 1986 in de Friese plaats Lemmer, waar hij tevens is opgegroeid. Epke woont momenteel in Heerenveen en heeft een vriendin.

Wat is de leeftijd van Epke Zonderland?

36 years (April 16, 1986)Epke Zonderland / Age

Welk ziekenhuis werkt Epke Zonderland?

Na het WK turnen komende oktober in Qatar gaat dokter Epke één dag per week werken als basisarts bij Sportgeneeskunde Friesland in Heerenveen, onderdeel van zbc Sportgeneeskunde Noord.

Wie is de beste turnster van Nederland?

Epke Jan Zonderland (Lemmer, 16 april 1986) is een voormalig Nederlandse turner. Op de Olympische Zomerspelen van 2012 te Londen werd hij olympisch kampioen op het onderdeel rekstok. In zowel 2013, 2014 als 2018 werd hij wereldkampioen in deze discipline.

Hoeveel medailles heeft Epke Zonderland internationaal verdiend?

Epke Zonderland
Extra WK 2013: rekstok WK 2014: rekstok WK 2018: rekstok
Medailleoverzicht
Evenement Olympische Zomerspelen 1 0 0 Wereldkampioenschappen 3 3 0 Wereldbekerfinale 1 0 0 Europese kampioenschappen 3 3 2 Totaal (16 medailles) 8 6 2
Medailles

Hoeveel geld heeft Epke Zonderland?

In de praktijk betekent dit dat als Epke meer dan € 38.000,- per jaar verdient hij niet in aanmerking komt voor een onkostenvergoeding of een zogenoemde Stipendium.

Hoeveel Belgen naar Olympische Spelen?

De Winterspelen beginnen vanaf 4 februari in Peking. België trekt met 19 atleten (plus twee reserves) naar Peking voor de Winterspelen (4 tot 20 februari). Die Belgen treden aan in 9 sporten. Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) maakte de selectie vrijdag officieel bekend.

Hoeveel medailles Olympische Spelen totaal?

Medaillespiegel Olympische Zomerspelen aller tijden

Plaats Land Totaal
1 Verenigde Staten 2634
2 Sovjet-Unie 1010
3 Groot-Brittannië 913
4 China 632

Is Epke Zonderland rijk?

Epke heeft voor Campina zelfs meegedaan in een reclame spotje. Het reclamespotje van Campina ‘sterk met’ leverde Epke een geschat bedrag op van € 150.000,-. Dit kunnen natuurlijk geen schnabbels meer genoemd worden! Bekende sporters, behalve voetballers en tennissers, kunnen vaak niet leven van alleen het prijzengeld.

Welke ziekte had Epke Zonderland?

Zonderland kampte de afgelopen periode langdurig met gezondheidsklachten. Hij werd al jaren gehinderd door hardnekkige verkoudheid met verstopte holtes tot gevolg. Trainen werd daardoor vaak lastig, hij verloor zes kilo aan spieren en vet.

Wie zijn de bekendste turners?

Voor wie het nog niet wist: Simone Biles, pas 22 jaar, is de beste turnster aller tijden. De Amerikaanse atlete, 1.42 meter lang, kwam door haar prestaties deze week op de WK in Stuttgart al op zestien wereldtitels, een ongeëvenaarde prestatie.

Wie is de beste turnster van de hele wereld?

Simone Biles is 24 jaar oud en komt uit de Verenigde Staten. Haar prijzenkast puilt uit van de medailles. Zo haalde ze al 19 keer goud op een WK.

Wat verdient een olympisch kampioen?

In Nederland krijgt een winnaar van een olympische gouden medaille een bedrag van 30.000 euro van het NOC*NSF. Zilver levert je 22.500 euro op. Een bronzen medaille is goed voor 15.000 euro.

Hoeveel verdien je als turnster?

Ze ontvangen jaarlijks 4600 euro voor goud. In Japan verdienen atleten per medaille 38.000 euro voor goud, 15.000 voor zilver en 7500 voor brons.