Hoe lang duurt de genezing van een getrokken verstandskies?

Hoe lang duurt de genezing van een getrokken verstandskies?

Nazorg. Na het verwijderen van een verstandskies moet u rekenen op gemiddeld 5 tot 7 dagen last en pijn in de mond. U kunt volgens voorschrift pijnstillers blijven gebruiken. Het speeksel bevat de eerste dagen wat sliertjes bloed.

Wat te doen bij pijn na verwijderen verstandskies?

Pijn kan worden bestreden met de aan u voorgeschreven pijnstiller of Paracetamol. Lees voor het gebruik eerst de bijsluiter en neem nooit meer dan de maximale dosering! Wij adviseren de pijnstiller Paracetamol 500MG. Als dosering adviseren wij na verwijdering van de druktampon 2 tabletten, daarna elke 4 uur 1 tablet.

Hoe voel je je na verstandskies trekken?

De eerste twee dagen na het trekken van uw verstandskiezen heeft u soms zwellingen, lichte pijn en soms een koortsig gevoel. Dit is normaal. Deze klachten kunt u goed tegengaan met pijnstillers zoals paracetamol. Het beste neemt u deze pijnstiller in voordat de plaatselijke verdoving volledig is uitgewerkt.

Hoeveel dagen spoelen na verstandskies?

Gebruik het spoelmiddel een week lang. Na het verwijderen van de verstandskies in de onderkaak, ontstaat er een holte in de kaak. Deze holte heeft tijd nodig om dicht te groeien. Ondertussen kunnen er bacteriƫn en etensresten in komen, waar u niet met de tandenborstel bij kunt.

Hoe lang duurt pijn na tanden trekken?

De plaatselijke verdoving is na 2 tot 4 uur uitgewerkt. U kunt het beste met de pijnstillers beginnen ongeveer 1 uur na de ingreep. Wij adviseren u de bijsluiter goed te lezen. Komt na circa 3 dagen de pijn weer terug dan is er meestal sprake van een ontsteking van de wond (alveolitis).

Is het verstandig om je verstandskies te laten trekken?

Bij lastige situaties is het verstandig om uw verstandskiezen te laten trekken door de kaakchirurg. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wanneer de verstandskiezen nog niet helemaal zijn doorgekomen, ze scheef zijn gegroeid of als er een ernstige ontsteking is ontstaan. Uw tandarts zal u dan doorverwijzen naar de kaakchirurg.

Waarom Wortelrest verwijderen?

Het verwijderen van de wortelresten kan om verschillende redenen nodig zijn. Allereerst is een tandwortel zonder kroon nutteloos. Wanneer de kroon van een tand ontbreekt, verandert de krachtverdeling op de boven- en ondertanden. Hierdoor kan bijten moeilijker worden, of zelfs niet meer mogelijk zijn.

Hoelang heb je pijn na het trekken van een kies?

Hoe lang kun je last hebben van verstandskies?

De ‘verstandskiespijn’ kan enkele tot meerdere dagen duren en is afwisselend hevig of minder hevig. Dit komt doordat de verstandskiezen niet geleidelijk, maar in fases groeien. Tijdens het doorkomen van de verstandskies kan er een ontsteking ontstaan.

Hoelang mag je niet spoelen na trekken kies?

Leest u vooral de bijsluiters! Neem alleen pijnstillers als u nog pijn heeft. De wond geneest het beste wanneer het bloed goed kan stollen. Daarom mag u de eerste 24 uur de mond niet spoelen.

Waarom mag je niet spoelen na kies trekken?

Als het bloed in de wond goed kan stollen, geneest de wond het beste. Met spoelen verwijdert u het stollende bloed. Daarom mag u de eerste dag uw mond niet spoelen om nabloedingen te voorkomen. Zwelling van de kaak – Soms zwelt de kaak op.