Hoe lok je een slang?

Hoe lok je een slang?

Slangen voelen zich onveilig in open ruimtes en zoeken daarom beschutting door zich dicht langs muren of obstakels voort te bewegen. Om de kans te vergroten dat het reptiel in de val loopt kun je een muisje of een ratje uit de diepvries in de val leggen om zo de slang in naar de val te lokken. Daarna is het afwachten!

Waar komt de ratelslang voor?

Ratelslangen komen vrijwel uitsluitend voor in Noord-Amerika, voornamelijk in de Verenigde Staten en Mexico. Slechts twee soorten komen zuidelijker voor in Zuid-Amerika. Ratelslangen staan bekend om de tot ratel omgevormde staartpunt.

Hoe vind je een ringslang?

Ringslangen zonnen vaak op dijkjes in de buurt van water, waar ze jagen op voornamelijk amfibieƫn en soms andere gewervelde dieren waaronder vissen. Ze zijn zeer alert, dus probeer voorzichtig te lopen en altijd een stukje voor je uit te kijken als je ze wilt zien.

Wat eet de ringslang?

Het voedsel bestaat vooral uit amfibieƫn. In veel mindere mate worden ook andere dieren als vissen, muizen en hagedissen gegeten. Jonge ringslangen eten ook ongewervelden zoals slakken en insecten (Zuiderwijk, 1991).

Kun je ringslang eten?

De ringslang wordt in Nederland gegeten door de rat, egel, bunzing, vos, kat, kip, blauwe reiger, buizerd en nog veel andere (roof)dieren. Het grootste gevaar voor de ringslang is de mens. Door angst voor slangen worden soms slangen gedood.

Welke slangen sissen?

Als een ringslang wordt bedreigd zal hij hard gaan sissen, dreigen om vijanden af te schrikken. Soms voert de slang een schijnaanval uit.

Waar slapen ringslangen?

Ringslangen hebben vaak een gebied waar ze overwinteren, vooral onder takkenbossen en braamstruiken in oude konijnenholen op zandige hellingen.

Hoe groot kan een slang worden?

Met name de grootte wisselt: sommige soorten blijven rond de 15 centimeter, maar er zijn ook slangen die meer dan 9 meter kunnen worden. Daarnaast zijn er zowel relatief zeer lange en dunne slangen als slangen die niet zo lang worden maar zo dik zijn als een vuist.