Wat is Pradaxa 110 mg?

Wat is Pradaxa 110 mg?

Introductie Pradaxa Dabigatran is een antistollingsmedicijn. Artsen schrijven het voor bij trombose en om trombose te voorkomen, bijvoorbeeld bij heupoperaties en knieoperaties.

Wat zijn de bijwerkingen van Pradaxa?

Vaak voorkomende bijwerkingen van Pradaxa zijn bloedingen, blauwe plekken en maag-darmklachten….Zelden ontstaan onder andere de volgende bijwerkingen van Pradaxa:

  • Huiduitslag, jeuk, angio-oedeem.
  • Bloedingen, bloed ophoesten.
  • Bloedplaatjestekort.
  • Buikpijn, spijsverteringsstoornis, reflux.

Hoe moet je Pradaxa innemen?

Belangrijk om te weten over dabigatran Na een knie- of heupoperatie en bij de hartritmestoornis atriumfibrilleren (boezemfibrilleren). Bij een operatie: meestal binnen 1 tot 4 uur erna beginnen met slikken. Na een knieoperatie gaat u 10 dagen door. Na een heupoperatie 4 tot 5 weken.

Is Pradaxa een bloedverdunner?

De werkzame stof in Pradaxa is dabigatran etexilaat. Dit is een bloedverdunner. Met dit medicijn heeft u minder kans op stolsels in uw bloed. Een stolsel is een propje in uw bloed.

Wat verdient een praktijkhouder huisarts?

De conclusies zijn helder en eenduidig. Het inkomen van de gemiddelde praktijkhouder is direkt te destilleren uit betrouwbare CBS cijfers, die gebaseerd zijn op onze eigen belastingaangiften. Een gemiddeld inkomen van 126.000 is aanzienlijk lager dan minister Schippers beweert.

Wat verdient een huisarts netto per maand?

Netto heeft een dokter dus zo’n 16 à 18 euro per uur, het maandtotaal komt daardoor gemiddeld op zo’n 3.200 euro netto. Niet weinig, maar er komt wel enorm veel verantwoordelijkheid en expertise bij de job kijken, en – niet te vergeten – er kruipen wel wat arbeidsuren in.

Wat is opslag Kwartaaltarief huisarts?

Kwartaaltarief per ingeschreven patient: Per kwartaal ontvangt de huisarts per ingeschreven patiënt een vast bedrag, ongeacht of de patiënt de huisartsenpraktijk heeft bezocht.

Wat verdient een gespecialiseerde arts?

Minimum en maximum salaris voor Medisch specialisten – van € 2.916 tot € 11.777 per maand – 2022. Het aanvangssalaris van een Medisch specialisten bedraag meestal tussen de € 2.916 en € 7.389 bruto per maand.

Hoeveel verdient een gespecialiseerde arts?

Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is het gemiddelde brutojaarsalaris van een medisch specialist in dienstverband 158.900 euro. Voor medisch specialisten die hun beroep vrij beoefenen, is de gemiddelde winst uit onderneming 169.800 euro.