Hoe werk je met transferpapier?

Hoe werk je met transferpapier?

Print je ontwerp (niet gespiegeld) met een printer het transferpapier. Plot het ontwerp contour met een snijplotter en haal print (sticker) van de backing. Positioneer het transferpapier met de print omhoog op het textiel. Pers het papier op de aanbevolen transfer instelling (bekijk alle transferpers instellingen).

Hoe strijk je transferpapier?

STRIJK HET TRANSFERPAPIER ± 45 SECONDEN Zorg dat het strijkijzer goed heet is. Wij gebruiken de stand ‘katoen’ en gebruik hierbij geen stoom. Om te zorgen dat het papier niet gaat schuiven begin je in het midden. Strijk daarna gelijkmatig over het hele papier, je moet iets druk uitoefenen.

Hoe maak je zelf decals?

Voor het maken van waterdecals kan je gewoon je thuisprinter gebruiken. Je hebt wel speciaal papier nodig en gaat in dat geval het liefst voor doorzichtig (blank) papier. Op die manier krijg je uiteindelijk ook een doorzichtige decal zonder witte achtergrond. Wanneer je niet netjes hebt geknipt is dat dus minder erg.

Hoe zelf stof bedrukken?

Zelf textiel bedrukken met een sublimatieprinter

  1. Print je afbeelding in spiegelbeeld op de flex.
  2. Snij het ontwerp contour en haal overtollige folie weg.
  3. Leg het vel op het textiel met daaroverheen standaard printvellen.
  4. Pers dit met een Transferpers met de juiste instellingen voor het materiaal.

Hoe tekst op shirt strijken?

Leg het T-shirt op de strijkplank en bepaal waar de opdruk moet komen. Leg het uitgeknipte ontwerp op deze plek en plaats een stuk bakpapier eroverheen. Lees nog even op de verpakking van het transferpapier hoe lang je met je strijkijzer over het papier moet gaan en strijk daarna met het strijkijzer over het ontwerp.

Kan je bakpapier strijken?

Zelf gebruik is voor het strijken van de strijkkralen gewoon bakpapier. Het maakt niet uit van welk merk of welke kleur je gebruikt. Bakpapier is wat steviger én vetvrij. Hierdoor blijft het minder snel plakken als je de kralen hebt gestreken.

Hoe maak je strijkkralen vast?

Strijkkralen zijn keihard, hoe kunnen ze dan toch aan elkaar blijven plakken? Door de kralen te verwarmen, bijvoorbeeld met een strijkijzer, smelten de kralen aan elkaar vast. Handig!

Hoe decals aanbrengen?

Bevochtig de schone ondergrond met een druppeltje water of een decalsetter en plaats voorzichtig de decal. Je kan een beetje schuiven met de decal maar het is natuurlijk beter om de decal in één keer goed te plaatsen. Verwijder hierna het overtollige water met een wattenstaafje of doekje.

Hoe gebruik je water decals?

Aanbrengen:

  1. werk de nagels af tot en met de kleur en verwijder de kleeflaag van de kleur niet.
  2. leg de uitgeknipte Waterdecal even in water (bijvoorbeeld in een klein dappendish glaasje)
  3. haal hem eruit met een pincet en schuif het motief van de ondergrond af.
  4. leg het motief op de juiste plek op de nagel.

Hoe bedruk je zelf een tas?

Met de canvas software kun je gemakkelijk een tas of ander textiel bedrukken met allerlei mooie vormen. Je kan hiervoor de Canvas Workspace gebruiken om de computer, maar de machine zelf heeft natuurlijk ook genoeg opties!

Hoe krijg je bedrukking van een trui af?

Om te proberen een plastic opruk of logo te verwijderen van een item dat WEL heet gestreken mag worden, dek je het plaatje af met absorberend papier. (Boterhammenpapier is prima, kranten ook, mits ze niet afgeven, keukenpapier, wc-papier, maar GEEN bakpapier, want dat absorbeert niet).

Hoe krijg je bedrukking van een trui?

U kunt de trui bedrukken door een strijkbout en strijkplank te gebruiken. Door transferpapier in huis te halen weet u zeker dat u het ontwerp goed op de trui kunt drukken. Dit papier wordt speciaal gebruikt voor allerlei soorten textiel. Ook is bakpapier nodig om het ontwerp op transferpapier op de stof te krijgen.

Hoe maak je een print op een shirt?

Stappenplan om t-shirt te bedrukken

  1. Zoek een shirt uit wat u wilt bedrukken.
  2. Zoek een leuke afbeelding of een tekst.
  3. Zorg met tekst dat dit in spiegelbeeld staat.
  4. Plaats het transferpapier in de printer en print het ontwerp, plaatje of de tekst.
  5. Knip het ontwerp uit.
  6. Plaats het uitgeknipte deel op uw shirt.