Wat is een TUUP?

Wat is een TUUP?

In de regio Parkstad is dat woord helemaal ingeburgerd. Waar dat ‘tuup’ ooit een beetje denigrerend bedoeld was, is het tegenwoordig uitgegroeid tot een geuzennaam. Wie echt trots is op zijn streek, draagt dit soort dialectwoorden tegenwoordig pontificaal op z’n kleding.

Wat betekent Enne in het Limburgs?

Enne? Ja, dit is misschien wel het meest gebruikte woordje in Maastricht. Als iemand dit aan je vraagt, zeg je maar gewoon terug auch enne. Het betekent eigenlijk zoiets als: hoe gaat het met je en wordt vaak gebruikt om een gesprek met iemand aan te knopen.

Wat is een Kaulo?

‘Kaulo’, wat eigenlijk als ‘kaolo’ zou moeten worden geschreven, is een Surinaamse straatterm. Letterlijk vertaald betekent het poepgat, maar als scheldwoord wordt het vooral gebruikt om iets aan te dikken: ‘heel erg’, of ‘rot’.

Wat betekent je Kaulo moeder?

Kaulo betekent ‘heel erg’, (in straattaal). Het is afgeleid van het surinaamse woord kaulo, dat poepgat betekent. Het betekent geen kanker.

Wat is een Hornox?

phoinix (naar de FeniciĆ«rs) ‘purperkleur’, ‘dadelpalm’. Naam van verschillende personen in de Griekse geschiedenis. Het is ook de naam van de mythische vogel van de Egyptenaren: hij verbrandde in zijn nest en herrees uit zijn as.

Wat betekent Sjaele Wiekser?

Als je iemand een complete idioot vindt, dan kun je hem (bij vrouwen slaat dit namelijk nergens op) het beste sjaele wiekser noemen. Het is een van de favorieten van Elise, en het betekent letterlijk ‘schele rukker’.

Wat is Germ in Limburg?

Och germ. Deze uitroep is niet uniek voor Limburgers: ook in andere gebieden beneden de rivieren gebruiken ze (och) germ. Het komt voort uit ‘och arme’, dat weer evolueerde tot ‘och erme’ en vervolgens in spreektaal werd vervormd tot ‘och germ’. Je gebruikt het dus als je je medelijden wil uitspreken.

Wat betekent OELA Marokkaans?

Wat betekent OELA Marokkaans? betekenis & definitie. (1990+) (straattaal, in het Arabisch betekent het: ik zweer het bij Allah) uitroep om iets te bekrachtigen: ik zweer het! De uitroep wordt meer dan eens gebruikt in de populaire misdaadserie Mocro maffia.

Wat is een Spang?

betekenis & definitie. 1) (1998) (straattaal) knap, sexy, lekker, leuk, cool. ‘Die chick ziet er spang uit.

Wat betekent zwoele pater Roermond?

Iemand moet de laatste zijn.