Wat is Metabole chirurgie?

Wat is Metabole chirurgie?

Metabole chirurgie wil zeggen operaties aan de maag en/of darmen met als doel een betere stofwisseling. Zoals een operatie waarbij de inhoud van de maag wordt verkleind.

Is diabetes een metabole ziekte?

Diabetes Mellitus (suikerziekte) Diabetes is een stofwisselingsziekte waarbij het lichaam geen of minder insuline aanmaakt. Insuline is nodig om glucose (suiker) goed te kunnen verwerken (op te nemen in de cellen). Wanneer dit niet of niet voldoende gebeurt stapelt de hoeveelheid glucose zich op in het bloed.

Welke mogelijkheden zijn er voor een maagverkleining?

Operatiemethoden maagverkleiningsoperaties

  • Gastric sleeve resectie (deel van maag verwijderen);
  • gastric bypass (maag bypass);
  • mini gastric bypass (alternatieve maag bypass);
  • heroperatie / revisiechirurgie.

Hoe gevaarlijk is maagverkleining?

Risico op bloedingen, lekkages, maagzweer, gal- en nierstenen. Kans op maag- darmproblemen zoals misselijkheid, buikkrampen, opgeblazen gevoel. Je kunt bepaalde voedingsmiddelen niet meer eten. Kans op hypoglykemie, dit betekent vaker een te lage bloedsuiker.

Wat is een bariatrische ingreep?

Bariatrische chirurgie is de enige bewezen effectieve behandeling op de lange termijn. Bij bariatrische chirurgie worden chirurgische technieken ingezet om het gewicht te verminderen, zoals het verkleinen van de maag of het plaatsen van een maagbandje.

Wat is het beste afslankmiddel?

Afslankmiddelen die werken en/of goed verkocht worden Alli 60 mg en Xenical 120 mg. In 2015 zijn ook populair de afslankmiddelen Obesimed en XLS-Medical. Of de werkzaamheid daarvan bewezen is blijft verder ondoorzichtig. Feit is wel dat deze middelen zeer goed verkocht worden.

Hoe afvallen met obesitas?

Om af te vallen moet u minder energie (calorieën) binnenkrijgen en meer bewegen. Een volwassene heeft 2000-2500 calorieën per dag nodig. Hiermee blijft u op gewicht. Als u dagelijks zo’n 500 calorieën minder neemt, valt u af.