Var kommer Galenskaparna ifran?

Var kommer Galenskaparna ifrån?

Galenskaparna och After Shave är samlingsnamnet för humorgruppen Galenskaparna från Trollhättan och barbershopgruppen After Shave från Göteborg. De har emellertid sedan 1982 samarbetat och mestadels uppträtt som en grupp.

Vad dog Peter Rangmar av?

Endast gruppen själv och Rangmars närmaste visste att sjukdomen var cancer (malignt melanom), som Rangmar behandlats för sedan 1994; dock visste de övriga i gruppen inte detta förrän tidigare på våren 1997 då han berättade det för dem.

Var spelar Galenskaparna?

Kulturtuben

  • Lorensbergsteatern drivs sedan 1987 av produktionsbolaget Kulturtuben som består av elva delägare:
  • Galenskaparna. Claes Eriksson.
  • After Shave. Knut Agnred.
  • Nästan chefer. Anne Otto.
  • Scen- och huschef. Lars “Åby” Hermansen.
  • Teknisk chef. Michael Sevholt.
  • Scenograf och Grafisk formgivare. Rolf Allan Håkanson (1950-2020)

Har vi hört med hå och hej?

Hå och hej med Farbror Frej! Så har vi gjort oss en lussekatt! Ja, om han gör lussekatter så kan man ju undra hur gör han då julskinkan? Vi tar en farbror Frej till.

Vad hände med Galenskaparna?

En verksamhet som fått ett sorgligt slut. 17 januari hittades han död i hemmet efter en fallolycka. – Det känns väldigt konstigt, säger After Shaves Jan Rippe. 69-årige Rolf Allan Håkanson var Galenskaparna och After Shaves kreativa och underfundiga scenograf.

Vad heter medlemmarna i Galenskaparna?

Per FritzellSångJan RippeSångKnut AgnredSångClaes ErikssonSångKerstin GranlundSångAnders ErikssonSång
Galenskaparna och After Shave/Medlemmar

Hur gamla är Galenskaparna?

Galenskaparna är en svensk humorgrupp som bildades 1978 av Claes Eriksson, Anders Eriksson och Kerstin Granlund. I radioprogrammet Frukostklubbens sista sändning, 31 december 1978, medverkade Galenskaparna.

Vad finns bakom bergen?

”Det är något bortom bergen, bortom blommorna och sången, det är något bakom stjärnor, bakom heta hjärtat mitt. Hören – något går och viskar, går och lockar mig och beder: Kom till oss, ty denna jorden den är icke riket ditt!

Var bor Galenskaparna?

Gör: Manusförfattare, komiker, regissör, kompositör. Bland annat. Är med och driver Lorensbergsteatern i Göteborg. Bor: Göteborg.

Vem är poeten Det är något bortom bergen bortom blommorna och sången?

Ur diktsamlingen Svarta ballader, 1917. Texten är i sin helhet tonsatt av Gunde Johansson. Verserna 2, 3 och 7 är tonsatta av Birger Källén och är då känd som sången Det är något bortom bergen.

Vem har skrivit Omkring tiggarn från Luossa?

Dan AnderssonOmkring tiggarn från Luossa / Textförfattare

Vem gör Farbror Frej?

Farbror Frej gestaltades av Anders Eriksson.

Vad finns bortom bergen?

Det är något bortom bergen, bortom blommorna och sången, det är något bakom stjärnor, bakom heta hjärtat mitt. Hören – något går och viskar, går och lockar mig och beder: “Kom till oss ty denna jorden, den är icke riket ditt.”

Var Dan Anderssons tiggare?

Till en vild och evig längtan föddes vi av mödrar bleka, ur bekymrens födselvånda steg vårt första jämmerljud. Slängdes vi på berg och slätter för att tumla om och leka, och vi lekte älg och lejon, fjäril, tiggare och gud.

Vem sjunger macken?

Macken är signaturmelodin till den svenska TV-serien med samma namn från 1986. Text och musik till Macken är skriven av Claes Eriksson och framfördes i original av Galenskaparna och After Shave, och denna version låg på Svensktoppen i 16 veckor under perioden 5 oktober 1986-25 januari 1987.

När sändes Farbror Frej?

”En himla många program” gjorde succé på tv för snart 20 år sedan. Serien sändes i åtta delar runt årsskiftet 1989/1990 och Farbror Frej blev snabbt en folklig favorit.

Vem har skrivit det är något bortom bergen bortom blommorna och sången?

Omkring tiggarn från Luossa satt allt folket i en ring, och vid lägerelden hörde de hans sång. Och om bettlare och vägmän och om underbara ting, och om sin längtan sjöng han hela natten lång: ”Det är något bortom bergen, bortom blommorna och sången, det är något bakom stjärnor, bakom heta hjärtat mitt.

Var dog Dan Andersson?

16 september 1920Dan Andersson / Dödsdatum

Vem gjorde macken?

Macken är en svensk TV-serie från 1986 av Claes Eriksson med Galenskaparna och After Shave, regi Claes Eriksson och PA Norell.

Vem spelar Roger i macken?

Kända karaktärer: Roy & Roger (Anders Eriksson och Jan Rippe)